HedvabnaStezka.cz Pohora.cz Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

ZEMĚ S NEJVÍCE BLOGY

Nacházíte se:  blog  /  matisska  /  Dhaulagirí circuit - Nepál 2015  / Den 18 - Pokhara

Den 18 - Pokhara

Nepál

Vytvořeno: 19.01.2017
Autor: matisska


Volba pokoje s okny na ulici se ukázala jako ne úplně šťastná. Chodbou se od rána nese řev, a tak se budíme kolem 7 ranní. Čteme si zprávy – v českých médií o situaci v Nepálu ani řádka samozřejmě, a válíme se. David se neozval, ale zpráva o umístění jeho věcí v Jomsomu byla doručena, tak neočekáváme komplikace. David doráží kolem 10. Je nadšen, byl v centru tibetské medicíny a utratil docela dost peněz za jačí dobroty   . V Jomsomu se v Moonlightu neubytoval, neboť ten hotel okupovala naše milá Dutch group. Paní v laundry v 10 neotevřela, a když jsem tam byla před 11, tak tam nebyla, ale pračka jí tam jela na plné obrátky, takže houby do 10 a.m. Kolem poledne se vykopeme z hotelu. Prádelna má otevřeno, vzbudíme obsluhu spící na karimatce na zemi za pultem. Týpek vytáhne část prádla ze sušičky, část sundá ze šňůry a asi chce zaplatit, tak mu vysvětlujeme, že zaplaceno máme, což furt nechápe, tak zopakujeme, že je zaplaceno a prostě odejdeme. Jdeme za Pokharlem z agentury, co nám zařídil letenky, ale také tam není, tak zamíříme k jezeru, že si dáme rybu. V první restauraci nemají, tak se přesuneme podél jezera dál do „alternativní“ části Pokhary, kde si v Beatles café dáváme fish curry and rice za 400 NRP. Zrovna probíhá Happy hour na pivo San Miguel za 230 NRP. Vzhledem ke stavu osazenstva máme podezření, že Happy hour tu probíhá pořád. Vedle kluci s divným anglickým přízvukem vyhulí část své mohutné zásoby hašiše. Příprava našeho curry zabere dost času, neboť pro týpka sice není problém to připravit, ale jak zjišťujeme, nic k tomu nemá. Zleva přinese ryby, zprava rýži… trvá mu to celé 650 ml pivo, než to uvaří. Na chuť je to ale výtečné, sice zjišťujeme, že nám rozporcoval do omáčky pouze 1 rybu všem třem, ale necháme to být. Nejvíc na tom vydělal Zbyň´da, dostal prostřední část, zatímco já dostala zadek a David hlavu :-D – taky se moc nadšeně netvářil. No tak já s mym zadkem jsem to taky nevyhrála. Pak se rozdělujeme, David zamíří do muzea a na masáž, my se Zbyňďou na palačinku (s bio jahodovým džemem, citronem a cukrem – mňamka) do palačinkárny METRO, kterou jsme viděli cestou. Za 2 palačinky platíme 300 NRP. Pak ještě nakoupíme v supermarketu pár sušenek a čajů domů a jdeme léčit Zbyňďův kotník. Donutila jsem ho chodit po městě v pohorách. Davida se ani v půl sedmé nedočkáme, tak vyrazíme opět za jídlem do MARWADI vedle našeho hotelu. Tam, kde jsme pobyt v Pokhaře před dvěma týdny zahájili, tam ho i ukončujeme. Já si dávám Mutter paneer a naan, Zbyňďa Kadai paneer s rýží. Jídlo je skvělé a objednávám si ještě 2x sweet lassi. Za všechno platíme 990 NRP. Opět se procházíme po hlavní ulici v Lakeside. Potkáváme Davida, který je čerstvě ostříhán a oholen (400 NRP). A má hlad, takže zapadáme do Almonds café, kde si David dává MOMO a my konečně pivo EVEREST (390 NRP). Vytvořil: matisska   Zobrazeno: 55x.

Sem vložte diskusní příspěvek.


 
 +   = 
*napište slovy, kolik je pět plus pět
 
* - antispamový filtr není vyžadován u registrovaných přispěvatelů
 

Obrázky příspěvku


Galerie příspěvku